söndag 16 augusti 2009

Way Out West

8998

WoW sålde slut alla 25.000 biljetterna i lördags. Jag gav upp hoppet om att stå med kameran nära scen och få några scoop. Istället höll jag mig i bakgrunden och njöt av konserterna!

8984

Det blev verkligen kontrasternas dag. Först såg vi Zach Condon och hans band Beirut på Flamingoscenen. Jag har lyssnat på dom i flera månader nu. Jag älskar deras mix av balkanblues, franska chansoner och lite ledsen globalpop. Det är verkligen inget annat än unik musik.

Nästa band blir Wilco som bjuder på stenhård countryrock med en sliten men glad Jeff Tweedy i spetsen. Wilco har jag inte lyssnat på mycket alls tidigare, men dom blev kvällens favoriter för mig.

Band tre som vi såg var Antony Hegarty som uppträdde tillsammans med Göteborgs Symfoniorkester i ryggen och det blev givetvis en vacker och fin konsert. Den hade nog platsat bättre på konserthuset dock. Men det var mitt val och anledningen till att jag ville gå på WoW och välja bort både U2 och Madonna. Jag ångrar mig inte!

Veckan har för övrigt varit som rena semestern. Göteborgskalaset som numera är kulturkalaset bjöd dessutom på fantastisk filmvisning alla kvällar utomhus vid Kronhusgården.

9005

Band of Horses som vi inte lyssnade på... :)

1 kommentar:

  1. Solveig, vad säger du om det här då? Rock och mode från en annan tid./Carina
    http://www.youtube.com/watch?v=VaZCN9Fchz0

    SvaraRadera