lördag 30 oktober 2010

Filmtips: Miraklet i Lourdes

Namnet Lourdes förknippar väl dom flesta med Madonnas dotter, men det är faktiskt en mytomspunnen pilgrimsort i Frankrike.

Filmen Miraklet i Lourdes gick på årets filmfestival. Vi missade den då, men som tur är finns DVD- filmer att hyra och det gjorde vi igår. Den här filmen är så himla bra så jag vill varmt rekommendera den.

Lourdes framställs i den här filmen som katolska kyrkans Disneyland som säljer drömmar till folk som vill ha en snabb förändring i livet.

Miraklet i Lourdes - filmklipp
Läs utförlig recension och se en preview här.

4 kommentarer:

 1. Men... Allvarligt talat! Jag förstod ingentin av den filmen. Och ingen annan heller, verkar det som. Det var ju ingen film. Det var ju bara en enda lång djävla scen!! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag såg filmen som en imaginär dokumentär. Och min "behållning" var dels det oerhört vackra fotot och sen den psykologiska biten som filmen förde med sig. Som t.ex vår enorma förmåga till självsuggestion, om religionens möjligheter el omöjligheter,om kärlekens helande kraft för att nämna nåt... - Du får se om den! :)

  SvaraRadera
 3. Solveig jag är ledsen men jag måste nog hålla med Lennart här. Den var inget vidare helt enkelt. Kanske att jag hade uppskattat den mer om jag sett den på bio istället. Appropå det så vill jag passa på att tipsa inför den 8:e

  http://www.aftonstjarnan.se/Kommandefilm.htm

  SvaraRadera
 4. En sån tur att ni sett filmen innan mig då! :-) Tack för tipset om Aftonstjärnan!

  SvaraRadera